Ve vlastní šťávě
Lákalo nás spojit chov ryb a pěstování zeleniny, říká majitel akvaponické farmy
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Hydroponických farem a zpracovatelů zeleniny pěstované „na vodě“ už máme v Česku povícero, ale pomalu se objevují také pionýři akvaponie, tedy kombinace chovu zvířat – typicky ryb – a s nimi v symbióze pěstovaných rostlin, jako jsou bylinky, saláty, nebo i čili papričky. Spolu s majitelem rybí a zeleninové farmy Janem Duškem jsme probrali, proč se pustili do akvaponie právě v Čechách, v zemi se silnou rybníkářskou tradicí.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Veganská nádivka ani volské oko není problém, říká veganská blogerka Nikoleta Kováčová
Ve vlastní šťávě
-
Na lednovou svatbu nechtějte pivoňky, zdůrazňuje sezónnost konceptuální zahradnice
Hovory
-
V rybnících se lidé koupali. Dnes v nich kromě kapra nepřežije skoro nic
Podhoubí
-
Špenátové palačinky s kuřecím masem. Odborníci špenát označují za nejdůležitější superpotravinu
Vaříme s Habadějem
-
Rady pro správné hnojení a jarní péči o cibuloviny
Zelené světy
-
Cukety mají zanedbatelnou kalorickou hodnotu a přitom skvělý poměr vitamínů a živin
Přírodní lékárna
-
Život perlorodky není žádné peříčko
Poznáváme Šumavu
-
Vánoční rybí polévka: někdo na ni nedá dopustit a jiný ji nepozře. Tradicí je od 19. století
Pochoutkový rok