Ve vlastní šťávě
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, popisuje jeho výrobce Lukáš Bauer
Ve vlastní šťávě

Radio Wave
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené víceméně hlavně štědrou dávkou chilli oleje. Ten si můžete připravit buď sami, nebo si ho koupíte hotový ve speciálce. S Lukášem Bauerem, který oleje a knedlíčkové omáčky vyrábí, jsme probrali, proč je obyčejný olej tak skvělé dochucovadlo i proč si k jeho výrobě otevřel vlastní bistro.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Šéfkuchař Drdel: Chipsy z bramborových slupek nebo prach z řepy. Plýtvání potravinami je zbytečné
Host Radiožurnálu
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Kimchi burger místo omáčky a knedlíků. Česká výuka gastro oborů je v krizi
Ve vlastní šťávě
-
Kanoista Fuksa: V závodech jsem hodně uzavřený do sebe a nic moc mě nerozhodí
Na place
-
Cirkusový stan Azyl 78 od tohoto týdne nabízí nová divadelní představení - letošní sezonu tam…
Kultura Plus
-
Potíže s dýcháním po námaze nebo otoky. To mohou být projevy méně známé diagnózy plicní hypertenze
Apatyka
-
Krasobruslařský pár Natálie a Filip Taschlerovi: Olympiáda v Pekingu nás nabudila do další práce
Na síti s Andreou Hlaváčkovou
-
Musíme si říkat o důstojnější honoráře, říkají kulturní publicisté
Akcent
-
Petr Hájek: Ješitnost stranou, architektura není soukromá záležitost
Vizitka
-
Atletické MS slaví čtyřicítku. Co se změnilo od dob Kratochvílové a Fibingerové?
Tribuna