Host Radiožurnálu
Na zadělávání perníku se dříve používal i výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Alena Anežka Gajdušková léta sbírá staré kuchařky a ráda se noří do obydlí a kuchyní našich babiček a prababiček. Ve své nejnovější knize Staročeský perník přibližuje dnešním kuchařkám staré recepty kulturního dějepisce a národopisce Čeňka Zíbrta. „Na perníčky je nejideálnější žitná mouka, která jim dodává nejen tmavou barvu, ale zároveň i vlahost. Díky tomu dlouho vydrží měkké a poživatelné,“ nastiňuje základní recept. Kolik druhů perníku vůbec existuje?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Divoká kachna s játrovou omáčkou podle Anuše Kejřové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Bob Klepl připravil kuře Sacivi - s ořechovou marinádou a...
Pochoutky na talíři
-
Prázdninová jídla od babičky? Chuť, kterou nejde v dospělosti zopakovat
Radioporadna
-
Starší pečivo nevyhazujte, radí autorka Recyklované kuchařky
Host Radiožurnálu
-
Polévka je grunt. Kterou si uvařit? Inspirujte se tipy kulináře Petra Stupky
Kuchařské čarování
-
Déle vydrží, nežlukne a nepřipaluje se: Recept na přípravu přepuštěného másla
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Pamatujete ještě, jak vypadala kuchyně z časů našich babiček?
Křížem krajem
-
Bramborová buchta od Ireny Boháčové
Pochoutkový rok
-
Zpěv při vaření je dobrý zvyk. Věřím, že pomůže uvařit lepší...
Glosa Pavla Maurera