Host Radiožurnálu

Vajíčka jsou vajíčka. Existují těsta, ve kterých jsou nezastupitelná, zdůrazňuje gastronomická novinářka Jitka Rákosníková

Host Radiožurnálu

Vajíčka jsou vajíčka. Existují těsta, ve kterých jsou nezastupitelná, zdůrazňuje gastronomická novinářka Jitka Rákosníková
Vajíčka s červenou řepou

Radiožurnál

Gastronomická novinářka Jitka Rákosníková stála u zrodu Pražského kulinářského institutu, časopisů Apetit či Gurmet. Je také autorkou a překladatelkou kuchařek. Její studijní obor byl přitom gastronomii hodně vzdálený. Vystudovala filozofickou fakultu, obor španělština a dějepis. Dokáže si představit pečení bez vajec? Co na jejím velikonočním stole nesmí chybět? Jak správně uvařit vajíčko natvrdo? Ve víkendovém Radiožurnálu se jí ptala Patricie Strouhalová.
Patricie Strouhalová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Hostem dnešního vysílání Víkendového Radiožurnálu je Jitka Rákosníková, gastronomická novinářka a autorka a překladatelka kuchařek. Tak vás tady pěkně vítám. Dobrý den.

  • Vy jste stála u zrodu Pražského kulinářského institutu. Časopisů jako apetit vůči nebo kulomet. Jste autorkou kuchařek. Namátkou česká kuchařka, první a druhý díl. Recyklovaná kuchařka. No, máte vystudovanou filozofickou fakultu, obor španělština, dějepis. Roky jste vlastně učila španělštinu na VŠ ekonomické v Praze a byla jste v časopisech jako l s QR, Harper's Bazaar. Marie, no tak mě zajímá, jaká vlastně cesta.

  • Nebo co to bylo za cestičku, která vás přivedla? Gastronomické Alex Tuch. Vaření v Řeži mě vždy.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají