Ve vlastní šťávě
Jednou z největších gastronomických specialit v muslimském světě je půst, říká profesor Zubaida
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Odkud pochází kebab nebo baklava a jak má vlastně správný kebab vypadat? V rámci Festivalu arabské kultury jsme s profesorem Samim Zubaidou řešili nejen historická období, která určovala zásadní pokrmy blízkovýchodních zemí, ale také to, čím se odlišuje katolický půst od ramadánu a co považuje za typická jídla blízkovýchodních kuchyní.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Noční piknik s káhirskými hipstery? Ramadán přináší nečekaná...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Inspirace z arabské kuchyně
Kuchařské čarování
-
Není kebab jako kebab! Ptejte se, jaké maso je uvnitř,...
Glosa Pavla Maurera
-
Indické placky papadam
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Marocké kuře. Exotika na vašem talíři se spoustou arabského koření spolu s nasládlou omáčkou a rýží
Vaříme s Habadějem
-
Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb
Náš host
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
Fosfáty v potravinách? Na množství záleží
Zdraví v cajku
-
Ve vlastní šťávě: Jak jedním tweetem sjednotit národ?
Ve vlastní šťávě