Náš host

Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb

Náš host

Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb
Slávky jedlé (ilustrační foto)

Plzeň

Mušle jsou tradiční surovinou přímořských států, kterou čím dál častěji zařazují do svých menu i české restaurace. Ostýcháte si je objednat, i když na ně máte chuť? Obáváte o jejich čerstvost a také správnou úpravu? Abychom prolomili toto dogma, požádali jsme o rozhovor šéfkuchaře významné hotelové restaurace Ondřeje Korába.
Andrea Vajnar, Pavlína Kyselová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Zdravíme ze studia rádia vašeho kraje. Téma dnešního rozhovoru je víc než delikátní, protože se budeme bavit o. Muž slýchá poměrně detailně. A kdo by mohl vědět víc než šéfkuchař významné restaurace v Karlových Varech Ondřej Konrád, kterého znáte i z pořadu Kluci v akci. Já vás zdravím, pěkný den.

  • Dobré dopoledne. Pavlíno, já vás zdravím.

  • Ondřeji, hned na úvod. Musím se zeptat. Vaříte mušle rád, anebo je to komplikovaná surovin? A já jsem obrovský fanda vaření obecně. Samozřejmě. A co se týká slávek, tak člověk musí vědět. Já bych to přirovnal k tomu, že potřebujete vidět, kdo je váš řezník a jak je maso vám dodává. Ty slávky v našich končinách nejsou tak obvyklé jako třeba vepřové nebo hovězí. A proto je dobré vědět, kdo vám ty slávky dodává, jak často dováží do ČR a jak dlouho třeba trvá ta cesta z moře až až k nám na ten stůl, což bych tady mohl jako pro příklad říct, že z Holandska, když se vyloví z lávky, tak je to 18 hodin a to myslím, že naprosto ideální.

Ostatní také poslouchají