Náš host
Mušle na několik způsobů: Jak na to, poradí šéfkuchař Ondřej Koráb
Náš host
Plzeň
Mušle jsou tradiční surovinou přímořských států, kterou čím dál častěji zařazují do svých menu i české restaurace. Ostýcháte si je objednat, i když na ně máte chuť? Obáváte o jejich čerstvost a také správnou úpravu? Abychom prolomili toto dogma, požádali jsme o rozhovor šéfkuchaře významné hotelové restaurace Ondřeje Korába.
Andrea Vajnar, Pavlína Kyselová
Přepis epizody
-
Zdravíme ze studia rádia vašeho kraje. Téma dnešního rozhovoru je víc než delikátní, protože se budeme bavit o. Muž slýchá poměrně detailně. A kdo by mohl vědět víc než šéfkuchař významné restaurace v Karlových Varech Ondřej Konrád, kterého znáte i z pořadu Kluci v akci. Já vás zdravím, pěkný den.
-
Dobré dopoledne. Pavlíno, já vás zdravím.
-
Ondřeji, hned na úvod. Musím se zeptat. Vaříte mušle rád, anebo je to komplikovaná surovin? A já jsem obrovský fanda vaření obecně. Samozřejmě. A co se týká slávek, tak člověk musí vědět. Já bych to přirovnal k tomu, že potřebujete vidět, kdo je váš řezník a jak je maso vám dodává. Ty slávky v našich končinách nejsou tak obvyklé jako třeba vepřové nebo hovězí. A proto je dobré vědět, kdo vám ty slávky dodává, jak často dováží do ČR a jak dlouho třeba trvá ta cesta z moře až až k nám na ten stůl, což bych tady mohl jako pro příklad říct, že z Holandska, když se vyloví z lávky, tak je to 18 hodin a to myslím, že naprosto ideální.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
U večeře se správnou výslovností
Čeština na vlnách
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s cuketou a nebudete litovat
Vaříme s Habadějem
-
Po typicky české stravě se nemusí nutně tloustnout
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Husí sádlo má podobné kvality jako olivový olej, říká dietní sestra
Náš host
-
Slaná ovesná kaše s cibulkou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Pavel Maurer: Jsme šťastní, když jsme nacpaní. A za málo peněz
Glosa Pavla Maurera
-
Izraelské restaurace
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Maminčin pajšl od Lenky Odvárkové
Pochoutkový rok
-
Šéfkuchař Radek David: Českou kuchyni máme pod kůží. Z modu à la zdravé jídlo se k ní jednou vrátíme
Rozhovor Veroniky Ruppert a Martina Minhy
-
Méně obědů i hostů, málo večeří. To je současný obrázek velké části restaurací v podhůří Krkonoš
Zprávy pro Královéhradecký kraj