Zdraví v cajku
Fosfáty v potravinách? Na množství záleží
Zdraví v cajku
Plzeň
V poslední době se v médiích objevila řada varovných až poplašných zpráv o výskytu fosfátů v potravinách. Média se zaměřila hlavně na cizokrajné pokrmy rychlého občerstvení jako kebab nebo gyros. O fosfátech v kebabu dokonce bouřlivě diskutovali poslanci Evropského parlamentu. Proč se vlastně fosfáty přidávají do potravin? A mohou škodit našemu zdraví?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Turecký kebab dobyl Německo
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Obarvené sladkosti, guma v jogurtu. Kterým éčkům se obloukem vyhnout? A kterých se bát nemusíte?
Dva na Dvojce
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Byla šunka „za totáče“ zdravější?
Zdraví v cajku
-
Ve vlastní šťávě: Nový starý zákon o potravinách
Ve vlastní šťávě
-
Chcete zhubnout? Smaženému jídlu se obloukem vyhněte
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Prolomit vlny s Martinem Tvrdým: Jak kazí abstinenti,...
Prolomit vlny
-
Nejlepší filmy roku 2023 podle Čelistí Radia Wave: Umění jíst tvrdý chléb a milovat finské blues
Čelisti