Studio Leonardo
Pomocí bílkovin, lipidů a dalších látek umíme vyrobit jedlý obal, popisuje chemička Hermanová
Studio Leonardo
Plus
Řešením ekologických i ekonomických problémů spojených s obaly u potravin jsou jedlé obaly. Jaké jsou jejich výhody a jaké překážky jim brání v uvedení na trh, vysvětluje ve Studiu Leonardo Soňa Hermanová z Ústavu technologie potravin Agronomické fakulty brněnské Mendelovy univerzity.
Renata Kropáčková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Objem herbicidů a pesticidů v jídle je tristní. Lidé to ale bohužel neřeší, míní ředitel BIO firmy
Studio Leonardo
-
Cílek: Půdu zachrání malá opatření, poučme se z historie
Leonardo Plus
-
Za koupené kalhoty přírodě dlužíme. Měli bychom přemýšlet, kolik věcí potřebujeme, upozorňuje ekolog
Dopolední host
-
Společnost se polarizuje i v oblasti výživy, říkají nutriční terapeuti o aktuálních doporučeních
Ve vlastní šťávě
-
Pojídání hmyzu neznamená, že si venku slupnete nějakou mouchu, říká antropoložka jídla Ferrarová
Hovory
-
Genetická modifikace rostlin? Nic, co by příroda nedělala dávno před námi, tvrdí biochemik Moravec
Host Lucie Výborné
-
Expředseda Neruda: Antimonopolní úřad má být ambicióznější a soustředit se na komplexnější kauzy
Pro a proti
-
Ať si města otevřou řeznictví a kožešnictví! Pro Polední sirény je problém nutrií vyřešen
Polední sirény