Pochoutkový rok
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Kysané zelí je pravděpodobně nejstarší trvanlivou potravinou. Historie jeho výroby sahá až do čtvrtého století před Kristem. O jeho příznivých účincích dobře věděly naše praprababičky, které v mládí bosky udusávaly v kádích zelí určené ke kvašení. Někde se tímto způsobem zelná krouhanka šlape dodnes, i když s pomocí gumáků.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Máslo známe už tisíce let. Na chleba se ale maže teprve pár století. A co to je mít máslo na hlavě?
Pochoutkový rok
-
Pokud máte rádi českou kuchyni, musíte vyzkoušet vyhlášené Bolehošťské závitky. A nebudete litovat!
Vaříme s Habadějem
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
Klobásy se zelenou paprikou podle Marie Úlehlové-Tilschové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus
-
Sladkokyselé zelí s uzeným
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Na Zelený čtvrtek si dejte polévku z jarních bylin. Budete zdrávi po celý rok
Dopolední Region
-
V historii byla cibule vždy velmi váženou zeleninou a někde fungovala i jako platidlo
Zelené světy
-
Jsou malé, jejich chuť je ale výrazná a silná. Ve světě jim říkají mikrogreens, u nás mikrobylinky
Zprávy pro Královéhradecký kraj