Dopolední Region
Na Zelený čtvrtek si dejte polévku z jarních bylin. Budete zdrávi po celý rok
Dopolední Region
Region
Na Zelený čtvrtek si dejte polévku z jarních bylin nebo něco zeleného. Naše babičky věřily, že kdo sní hodně zelené potravy, bude zdráv po celý rok. Ten, kdo ráno na lačný žaludek snědl jidášek s medem, byl navíc chráněn před hadím uštknutím.
Barbora Kvapilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Pochoutkový rok
-
Viděli jste někdy žlutě kvetoucí porost jahodníku? Jsou jeho červené plody jedlé?
Zahrádkářské tipy
-
Kuřecí prsa s fazolemi
Dobroty Dáši Kubíkové
-
V historii byla cibule vždy velmi váženou zeleninou a někde fungovala i jako platidlo
Zelené světy
-
Pokud máte rádi českou kuchyni, musíte vyzkoušet vyhlášené Bolehošťské závitky. A nebudete litovat!
Vaříme s Habadějem
-
Klobásy se zelenou paprikou podle Marie Úlehlové-Tilschové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Jak se dřív vyráběl olivový olej? Pátrali jsme po tom na...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
O Květné neděli nesměly chybět posvěcené kočičky
Dopolední Region