Pochoutkový rok
Česko je velmocí v pěstování máku, a tak mlýnek na mák nemohl chybět v žádné domácnosti
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Každá hospodyňka ví, že do koláčů, buchet či na nudle je nejlepší čerstvě namletý mák. Možná už máte doma moderní přístroj, elektrický mlýnek, ale jistě se shodneme na tom, že jeho předchůdce, poctivý litinový mlýnek, který používaly naše babičky, je prostě nesmrtelný.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sladkokyselé zelí s uzeným
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Co se žvýkačkou? Žvýkání je praktické a papírek to jistí, radí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Udělejte si pikantní kuřecí játra s rýží. Bude to taková nostalgická vzpomínka na naše dětství
Vaříme s Habadějem
-
Nevyvedou vás z míry staré kuchařské míry?
Špalíček
-
Gabriela Soukalová je holka se srdcem na dlani, říká spisovatel Martin Moravec
Zálety Aleny Zárybnické
-
Základem domácí výroby mýdla bývalo žluklé sádlo a popel. Hospodyňky ho doma měly celý sud
Příběhy z Vysočiny
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
Jediný skanzen v Ústeckém kraji na vás čeká v obci Zubrnice....
Česko – země neznámá
-
Chorobné sběratelství
Ranní úvaha