Zprávy pro Královéhradecký kraj
Jsou malé, jejich chuť je ale výrazná a silná. Ve světě jim říkají mikrogreens, u nás mikrobylinky
Zprávy pro Královéhradecký kraj
Hradec Králové
Pěstování mikrobylinek, známé pod anglickým označením microgreens, není žádná novinka. Ve světe je konzumace bylinek jen několik dnů po vyklíčení oblíbená už několik let. A na chuť - což tady platí doslova - jim přichází i stále více českých strávníků a kuchařů. Navíc se dají pěstovat prakticky kdekoliv, první pěstírna je už i v Hradci Králové.
Naďa Kverková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pěstitelé zelí ve východních Čechách si pochvalují sklizeň. Díky babímu létu hlávky krásně dorostly
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Microgreens – jednoduchá vitamínová bomba „za hubičku“
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Zahrádkáři berou na jaře kompostárny útokem. Na takzvané černé zlato se stojí i fronty
Zprávy z jižních Čech
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Ve vlastní šťávě: Bylinky, motolice a tasemnice
Ve vlastní šťávě
-
Nový škůdce vlašských ořechů se rychle šíří. Pomozte vědcům předejít větším škodám
Reportáže Radiožurnálu
-
Kupsova skála na Podblanicku patří mezi první posly jara....
Česko – země neznámá