Zelené světy
V historii byla cibule vždy velmi váženou zeleninou a někde fungovala i jako platidlo
Zelené světy
![Kdo by neznal všestarskou cibuli, královnu všech kuchařek a pokrmů](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/8a0d33b884764b52fe624d280004b685.jpg?h=02ce9656&itok=IDmlm8rp)
České Budějovice
Cibulový speciál Zelených světů zapátrá po původu cibule, léčivých účincích, druzích i pěstování. Cibule byla dlouhá léta vtažena do různých mýtů a pověr. Věřilo se třeba, že když se na stole nechá nedojezená cibule, přinese to neštěstí. Když si ovšem mladá dívka vzala sebou cibuli do postele, měly se ji zdát sny o svém milém. A když se prý cibule vysadí na zahradu na Velký pátek, bude zahrada chráněna před suchem i škodlivým hmyzem.
Český rozhlas České Budějovice
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak využít popel po grilování na zahradě a co potřebujete vědět, když chcete pěstovat cedr
Zelené světy
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Při sběru bylinek použijte staré indiánské pravidlo. Prozradí vám ho bylinkářka Radka Svatošová
Radioporadna
-
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce
-
Což takhle dát si špenát? Posiluje imunitu, zpevňuje kosti a podporuje plodnost
Babské rady
-
Karel Hvížďala: Wernischovo rozpoložení
Ranní úvaha
-
Na Zelený čtvrtek si dejte polévku z jarních bylin. Budete zdrávi po celý rok
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
-
Bramborové noky s rukolou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Pokud máte rádi českou kuchyni, musíte vyzkoušet vyhlášené Bolehošťské závitky. A nebudete litovat!
Vaříme s Habadějem