Vaříme s Habadějem
Pokud máte rádi českou kuchyni, musíte vyzkoušet vyhlášené Bolehošťské závitky. A nebudete litovat!
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Nakládané krouhané zelí je zdrojem vitamínů i gurmánských zážitků. Závitek neboli řízek, nese název podle obce Bolehošť na úpatí Orlických hor. V jeho okolí se už kolem sta let pěstuje vyhlášené kruhárenské zelí a vyrábí šťavnaté kysané zelí.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
-
Vepřová panenka s gratinovanými bramborami. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Půst může i chutnat. Zelený ječmen dodá energii, kichadi zharmonizuje
Radioporadna
-
Jsou malé, jejich chuť je ale výrazná a silná. Ve světě jim říkají mikrogreens, u nás mikrobylinky
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Jak se dřív vyráběl olivový olej? Pátrali jsme po tom na...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Monstera, děrovaná kráska a retro pokojovka, a zajímavosti z Ovocnických rozhledů
Zelené světy
-
Jedlý plevel na louce a zahradě místo zeleniny
On Air
-
Doskočíte dál než blecha? Lesní tělocvična u Nasavrk protáhne...
Česko – země neznámá
-
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Na Zelený čtvrtek si dejte polévku z jarních bylin. Budete zdrávi po celý rok
Dopolední Region