Host Radiožurnálu
Miso pasta je skvělá do bramboračky. Je nositelem chuti, radí Smolík. Vyrábí miso z českých surovin
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Václav Smolík je chovatelem včel, opylařem, vyrábí miso pastu tradičním způsobem, ale z českých surovin. A také se věnuje výrobě balsamica. „Fermentuji potraviny někde doma v malém, tím se také částečně živím. Máme maličkou octárnu, miso výrobničku, jsme takový pilotní projekt,“ objasňuje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Jak se liší japonský ocet od evropského?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Václav Smolík, enfant terrible chovatelů včel: Opylařím, abych se nezbláznil. Cílem je krása
Podhoubí
-
Z velkochovu v úlech se o včelách nic nedozvíte, upozorňuje opylař
Host Lucie Výborné
-
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Babiččina Štědrovnice podle receptu z Krčkovic
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Muži moc neumí mluvit o emocích. Je to hrozná škoda, říká herec Vojtěch Vodochodský
Pochlap se
-
Východočeský Žamberk přitahuje blesky. Může za to zdejší...
Česko – země neznámá
-
Krouhané a kysané zelí, jako je levný přírodní zdroj vitamínu C, doporučuje zemědělec David Smetana
Radioporadna