Host Radiožurnálu
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu

Radiožurnál
Kdy se začala v české gastronomii řešit štíhlost a kalorie? Podle kurátorky podsbírky Gastronomie Národního zemědělského muzea Jitky Sobotkové byla v dřívějších dobách motivace obrácená. „Co nejvíce zasytit tak, aby člověk vydržel na poli celý den a měl energii na polní práce,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Bez jakých ingrediencí, které jsou pro nás dnes běžné, se kuchařky dříve musely obejít?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Šéfkuchař Drdel: Chipsy z bramborových slupek nebo prach z řepy. Plýtvání potravinami je zbytečné
Host Radiožurnálu
-
Jaroslav Rudiš: Grandhotel
Četba na pokračování
-
Roboti s jídlem na chodníku. Kurýry dovážkových služeb mohou nahradit v Praze robotická vozítka
Věda Plus
-
Zmizení povozníka Strachvice, část druhá
Radiokniha
-
Ladislav Fuks: Poslední ostrov
Povídka
-
Záhada jeskyně Býčí skála. Prosinec v zrcadle pranostik. Česká věda poprvé na Marsu. Gelové…
Meteor
-
A. C. Doyle: Sherlock Holmes ve státních službách. První rozhlasová hra ve videu
Rozhlasová hra
-
Elektrárnu bude hlídat robotický pes. Ideální čas cvičení se u mužů a žen liší, hlásí Polední sirény
Polední sirény