Host Radiožurnálu
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Kdy se začala v české gastronomii řešit štíhlost a kalorie? Podle kurátorky podsbírky Gastronomie Národního zemědělského muzea Jitky Sobotkové byla v dřívějších dobách motivace obrácená. „Co nejvíce zasytit tak, aby člověk vydržel na poli celý den a měl energii na polní práce,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Bez jakých ingrediencí, které jsou pro nás dnes běžné, se kuchařky dříve musely obejít?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tři jídla denně a dostatek bílkovin, doporučuje odborník na výživu. Jak překonat vlčí hlad?
Host Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Negativní kalorie. Mýtus, nebo účinný nástroj při hubnutí?
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Pokud nevydržíte tvrdou školu v kuchyních Londýna, nemáte na to. Kodaň je jiná, popisuje kuchařka
Host Lucie Výborné
-
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu
-
„Svítíme svíčkami a vaříme venku pod pergolou.“ Co teď čeká bývalé zákazníky Bohemia Energy?
Reportáže Radiožurnálu
-
Už dvakrát museli zrušit svatbu. Máme strach cokoli plánovat, říká čerstvá matka Nikol
Seriál Radiožurnálu
-
Slovo „pořešit“ pohledem bohemisty
Okolo češtiny
-
S Jirkou jsme si lidsky sedli, říká nová moderátorka Dvojky Šárka Volemanová
Host do domu
-
Záludnosti instantních jídel. Není to problém toho, co jíme, ale toho co nejíme, říká Hana Střítecká
Radioporadna