Host Radiožurnálu
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
![Kuchyňský robot s ramenem dokáže díky nástavcům i sekat, krájet či strouhat](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/1f5d490dc5f121a5fcd97dab0357b21e.jpg?h=06f6671c&itok=aWsNAu6c)
Radiožurnál
Kdy se začala v české gastronomii řešit štíhlost a kalorie? Podle kurátorky podsbírky Gastronomie Národního zemědělského muzea Jitky Sobotkové byla v dřívějších dobách motivace obrácená. „Co nejvíce zasytit tak, aby člověk vydržel na poli celý den a měl energii na polní práce,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. Bez jakých ingrediencí, které jsou pro nás dnes běžné, se kuchařky dříve musely obejít?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tři jídla denně a dostatek bílkovin, doporučuje odborník na výživu. Jak překonat vlčí hlad?
Host Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Negativní kalorie. Mýtus, nebo účinný nástroj při hubnutí?
Encyklopedie Radiožurnálu
-
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Ber, nebo nech být, řekla agentka. Tak jsem to vzal, vzpomíná na první zahraniční roli herec Vašut
Host Lucie Výborné
-
Borůvkový šnaps „lesňák" podle receptu z Podkrkonoší
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
„Svítíme svíčkami a vaříme venku pod pergolou.“ Co teď čeká bývalé zákazníky Bohemia Energy?
Reportáže Radiožurnálu
-
Už dvakrát museli zrušit svatbu. Máme strach cokoli plánovat, říká čerstvá matka Nikol
Seriál Radiožurnálu
-
S Jirkou jsme si lidsky sedli, říká nová moderátorka Dvojky Šárka Volemanová
Host do domu