Radio Wave

Nádherný výhled na Alpy | Foto: Vojtěch Berger

Baví mě současný vývoj gastronomie. Vznikají malé podniky s nenáročným konceptem, založené na poctivém přístupu, čistém řemesle, jednoduchých, ale efektních technikách a především na kvalitních surovinách. Častěji než dřív se do podnikání pouštějí ryzí amatéři plní ideálů. Žádní ostřílení vlčáci poznamenaní profesními nešvary, kteří by pomocí triků a zkratek omílali stále dokola ohraná témata. A častěji než dřív se taky začíná ekonomická situace promítat i do záměrů a cílovek takových projektů. Malé podniky zaměřené více na kvalitu jídla než na potahy na nábytku a exkluzivní porcelán. Bez armády číšníků, uklízeček, barmanů či vrátných.

Nejposlouchanější

Radio Wave

Více ze stanice
Ve vlastní šťávě

Ve vlastní šťávě

Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu