Voda z cizrny je hotový zázrak, veganům nahradí bílky i žloutky | Foto: Martina Pavloušková

Celá sláva a úspěch potravinářského byznysu jsou založeny na myšlence, že problémy nemohou mít jednoduchá řešení. To je prostě divné. Musíte v laboratořích vymyslet nějaký složitý vzorec, přidat něco okysličujícího, často se opírat o slova, jako je „hojivý, šetrný, speciální formule, extra účinný a zjemňující“ a moje oblíbené – „speciální balení po dvou kusech“. Není divu, že potom spousta lidí nechápe význam vaření na páře a stále vylévá vývary do dřezu a stejně tak dlouho nikoho nenapadlo, co si počít s tou hromadou bílkovin, která zbude po vaření luštěnin.

Nejposlouchanější

Radio Wave

Více ze stanice
Ve vlastní šťávě

Ve vlastní šťávě

Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu