Glosa Pavla Maurera
Jídlo může být uměleckým dílem. Jak ale poznáme, zda nám uvařil kuchařský Picasso nebo Renoir?
Glosa Pavla Maurera
Jídlo může být uměleckým dílem. Jak ale poznáme, zda nám uvařil kuchařský Picasso nebo Renoir?
Radiožurnál
Věříte, že jídlo funguje tak trochu jako obraz? Pro mnoho národů je jídlo svým způsobem uměleckým dílem. Nezáleží pouze na chuti a na vůni, i když přiznejme si na rovinu, že nakonec nás to zajímá ze všeho nejvíc, ale v mnoha zemích věnují kuchaři obrovskou pozornost také gastronomickému designu. A věřte, že to není jen manýra, ale skladba ingrediencí a barev má své zákonitosti a objektivní důvody.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Glosa Pavla Maurera: Méně na mnoha talířích může znamenat víc...
Glosa Pavla Maurera
-
Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání
Na vidličce Romana Pauluse
-
I mlsání může být zdravé. Upečte toho méně, ale dokonale vychucené, radí cukrářka
Hovory
-
Česnekové těstoviny
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Na názvech gruzínských specialit není těžké si zlámat jazyk....
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Ve vlastní šťávě: Jak jedním tweetem sjednotit národ?
Ve vlastní šťávě
-
Místo šunkafleků zapečte těstoviny s tuňákem a brokolicí. Získáte si žaludky i srdce všech u stolu
Vaříme s Habadějem