On Air
S chytrými technologiemi ztrácíme fyzický kontakt s jídlem, říká výzkumnice Markéta Dolejšová
On Air
Radio Wave
Do aplikací zadáváme vše, co jíme, a když je to zdravé, pochválí nás smajlíkem. Chytrá trouba zase upeče dokonalé kuře, aniž bychom vzali do ruky nůž. Technooptimisté se radují nad volným časem, který nemusíme trávit vařením. Kritici ale varují před zneužitím informací, které o nás programy sbírají. Nejen vztahu technologií, lidí a jídla se věnuje designérka Markéta Dolejšová. Ve svých workshopech a projektech zjišťuje, jak lidé o jídle přemýšlí i kde vidí jeho budoucnost.
Josef Kokta
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Místo šunkafleků zapečte těstoviny s brokolicí. Zelená je typická pro jaro, kdy se příroda probouzí
Vaříme s Habadějem
-
Fotograf Festival: Skrze žaludky formujeme krajinu
On Air
-
Záludnosti instantních jídel. Není to problém toho, co jíme, ale toho co nejíme, říká Hana Střítecká
Radioporadna
-
Kysané zelí v hlavní roli
Kuchařské čarování
-
Kuřecí stehno za žádných okolností neberte nikdy do ruky, radí mistr etikety Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Jak napravit připálené a přesolené pokrmy?
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Ve vlastní šťávě: Objektivita
Ve vlastní šťávě
-
Pochoutky s Kateřinou Cajthamlovou
Pochoutky na talíři
-
Blíží se konec kuchařek. Program se učí sestavit recept jídla...
Dnešní Plus