Ve vlastní šťávě
Když není cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa. Byla by škoda nepokračovat, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Jak dlouhá je cesta od cideru k jablečnému octu? I když by se mohlo zdát, že se kvašení umí zvrtnout celkem rychle a náhodně, proces obou výrobků se spíš než na měsíce datuje k rokům. S Evou a Ivem Laurinovými jsme se bavili o tom, co obnáší vyrábět cider i orleánský ocet, a proč se pustili do tradičních místo o něco rychlejších moderních metod.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bylo by skvělé, kdyby lidi začali zase milovat nealko, říká zpracovatel březové mízy
Ve vlastní šťávě
-
Každá lahev je jedinečná. Ovoce proměňujeme na umělecké dílo, říká o výrobě cidre Jáchym Kliment
Dopolední Region
-
Denně jedno jablko, k doktoru daleko
Co vás zajímá
-
Rychlé jablečné recepty: zkuste si připravit pyré, čaj ze slupek nebo jablečnou dřeň
Babské rady
-
Vyráběl víno, ale byl z toho bolehlav. Příběh o jednom vykukovi z Miroslavi v podání Zdeňka Junáka
Srdcovky Zdeňka Junáka
-
Fantasticky vláčný jablečný koláč s tvarohem od Lenky Englcové
Pochoutkový rok
-
V Muzeu lidových pálenic ve Vlčnově mají stoletou slivovici. A nejmenší palírnu
Výlety
-
Svatojánské ořechy: Proč jsou k jejich výrobě potřeba ty nezralé?
Na vidličce Romana Pauluse