Dopolední Region

Každá naše lahev je jedinečná. Ovoce proměňujeme na umělecké dílo, říká o výrobě cidre Jáchym Kliment

Dopolední Region

Každá naše lahev je jedinečná. Ovoce proměňujeme na umělecké dílo, říká o výrobě cidre Jáchym Kliment
Cidre je takový sekt z jablek

Region

Ochutnali jste někdy cider (sajdr), alkoholický nápoj z jablek? A víte, že existuje taky cidre (sídr)? Rozdíl není jen ve výslovnosti. Druhému jmenovanému, který dozrává v lahvi (cider jde do lahve už hotový), čímž vzniká jeho přirozené perlení a jehož výroba má původ ve Francii, se původně ve Všenorech, dnes v Dobřichovicích u Prahy věnuje Jáchym Kliment. Vystudovaný fotograf, který má rád obě své profese, nás provedl jabloňovým sadem i výrobnou.
Jolana Nováková

Více z pořadu