Ve vlastní šťávě
Bylo by skvělé, kdyby lidi začali zase milovat nealko, říká zpracovatel březové mízy
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
S březnem se probouzí ve stromech míza a s ní i milovníci, kteří ji vyráží ke kmenům stáčet a připisují jí takřka zázračné schopnosti. Jedním z producentů, který stáčí i pro veřejnost, je Jan Klimeš, restaurátor papíru a starých knih, ale taky obdivovatel přírody a fermentovaných produktů. Proč mízu pít, jak se uchovává a čím vším se dá ochutit?
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Když není samotný cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
Ve vlastní šťávě
-
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Ekologickou farmu vybudoval amatérský ornitolog v obci Stvolny na Manětínsku
Náš příběh
-
Řezaný, v kontejneru nebo z půjčovny. Jak správně pečovat o vánoční stromeček?
Zahrádkářské tipy
-
Kůrovec v lesích na Vysočině
Narovinu
-
Strom storm. Poslechněte si příběh o pocitech, které v nás vyvolává kácení
Dokument
-
Zachytávat příběhy evoluce do láhví. Lihovar Landcraft je laboratoř pro výzkum krajiny
Podhoubí
-
Les
Ranní úvaha