Zápisník zahraničních zpravodajů
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Co by to bylo za jablečný štrúdl nebo svařené víno bez skořice? Známe ji jako prášek, ale jsou to vlastně piliny. Skořice je totiž spodní kůra stromů, které rostou v tropech. Velmi kvalitní kůra je ze skořicového ceylonského stromu. Kolem cest na Srí Lance roste v lesích připomínajících náletové houštiny. Reportér Pavel Novák se vydal za rodinou, která z větví a kmínků tlustých asi jako tyč v tramvaji loupe vzácnou kůru.
Pavel Novák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Březová míza léčí a zpomaluje stárnutí. A dělá se z ní šampaňské
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Praha je jedlé město – zkuste doplnit vitaminy kdoulovcem, říká nadšená sběračka divokých plodů
Ve vlastní šťávě
-
Zachytávat příběhy evoluce do láhví. Lihovar Landcraft je laboratoř pro výzkum krajiny
Podhoubí
-
Proč se jádro ořechu vlašského podobá lalokům našeho mozku?
Glosa Pavla Maurera
-
Arašídy sloužily vojákům jako levný zdroj proteinu. Připravte si z nich různé pochoutky, jsou zdravé
Přírodní lékárna
-
Vyráběl víno, ale byl z toho bolehlav. Příběh o jednom vykukovi z Miroslavi v podání Zdeňka Junáka
Srdcovky Zdeňka Junáka
-
Na jaře se telefony netrhnou, říká chovatel drůbeže Libor Barák z Hubenova
Příběhy z Vysočiny
-
Vydejte se na Cestu vína. Zámecké vinařství Třebívlice...
Česko – země neznámá
-
Když ho bezpečně nepoznáte, medvědí česnek nesbírejte. Při záměně hrozí otrava
Zdraví v cajku