Zápisník zahraničních zpravodajů

Připravit tradiční slovinský dezert doma prý není nic těžkého. V restauraci na to potřebují povolení

Zápisník zahraničních zpravodajů

Připravit tradiční slovinský dezert doma prý není nic těžkého. V restauraci na to potřebují povolení
Prekmurska gibanica - tradiční slovinský dezert

Radiožurnál

Když se řekne Slovinsko, člověk si nejspíš vybaví Alpy, Postojenskou jeskyni nebo třeba ušlechtilé lipicány. Úchvatná je ale také tamní gastronomie. Slovinci hodně dbají na kvalitu surovin, ze kterých vaří, a snaží se používat lokální a sezónní potraviny. Své místo mají ve slovinské kuchyni i tradiční recepty. Jedním z nich je prekmurska gibanica. Aby restaurace směla tento dezert s označením zaručená tradiční specialita podávat, musí na to mít speciální certifikát.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají