Okolo češtiny
Nechybí (téměř) v žádné kuchyni. Jak se ale cibule objevila v českém jazyce?
Okolo češtiny
Olomouc
Bez cibule si většina z nás nedokáže představit svá kulinářská kouzla. Je dobře dostupná po celý rok a je v ní spousta zdravých látek. Jak je to s ní z pohledu jazykového? Můžeme prozradit, že není slovenského původu. Více rozebere náš bohemista.
Ondřej Bláha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Proč máme raději tatarku než kečup a jak to souvisí s naší „národní chutí“?
Okolo češtiny
-
Připravit tradiční slovinský dezert doma prý není nic těžkého...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 10. 2023
Pochoutkový rok
-
Masopustní radovánky budou letos bez velkých veřejných akcí, ale to nebrání upéci si něco dobrého
Kuchařské čarování
-
Makový kringel
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Kuchařská poradna
Co vás zajímá
-
Ivan Mls: Čeština
Rozhlasový sloupek
-
Po typicky české stravě se nemusí nutně tloustnout
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Existují v českém jazyce ryze česká slova?
Slovo nad zlato
-
Polské golabki
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou