Zápisník zahraničních zpravodajů
Plov, pilaf, palov. Tohle tradiční uzbecké jídlo si můžete připravit i doma
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Dva Češi by se asi neshodli, jestli je českým národním pokrmem svíčková, nebo vepřová se zelím. Pokud byste ale stejnou otázku položili kdekoliv ve střední Asii, odpověď by byla jasná a jednoznačná: plov. Někde tomuto pokrmu říkají třeba pilaf nebo palov, řeč je o tomtéž. O rýži s masem a zeleninou.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V Kambodži mají žáby rádi – chutnají jako kuřecí maso s rybí...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Elena Ferrante: Tíživá láska
Četba na pokračování
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Kapr na modro, salát vídeňského typu, polévka houbová. Proč ne? říká kuchař Václav Forman
Dobrá rada
-
Když jíte hůlkami, sousta nikdy nenapichujte. Znamená to hrozbu smrtí
Návod na etiketu
-
Co vše můžete najít v šunkovém salámu? A co by tam naopak být nemělo?
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Koriandr: Proč a jak mu přijít na chuť
Abeceda potravin
-
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Thomas Kulidakis: Přijměme euro, ať rozšíříme svůj vliv....
Názory a argumenty