Dva na Dvojce
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce
Dvojka
Bramborový salát se smaženým kaprem dnes platí za tradiční český štědrovečerní pokrm. Nebylo tomu ale tak vždycky. Ještě před druhou světovou válkou byla sváteční tabule mnohem pestřejší. Jak se bramborový salát dostal na náš stůl? Jak ho připravit v klasické verzi? Jaké zvolit brambory a jakou ingrediencí salát ozvláštnit?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
Zdeněk Pohlreich: Kapry jsem prodával čtyři roky a je to jedna z nejtvrdších věcí, co jsem dělal
Pochoutkové Vánoce
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Kuchařská poradna
Co vás zajímá
-
Čirok je levný, bezlepkový a zdraví prospěšný. Hodí se téměř do všech receptů
Přírodní lékárna
-
Kapr na modro, salát vídeňského typu, polévka houbová. Proč ne? říká kuchař Václav Forman
Dobrá rada
-
Příprava česneku na sadbu
Káva o čtvrté
-
Cibule: Kolik druhů a kolik chutí existuje
Na vidličce Romana Pauluse
-
Noky s třešňovou omáčkou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
V historii byla cibule vždy velmi váženou zeleninou a někde fungovala i jako platidlo
Zelené světy