Dva na Dvojce
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce

Dvojka
Bramborový salát se smaženým kaprem dnes platí za tradiční český štědrovečerní pokrm. Nebylo tomu ale tak vždycky. Ještě před druhou světovou válkou byla sváteční tabule mnohem pestřejší. Jak se bramborový salát dostal na náš stůl? Jak ho připravit v klasické verzi? Jaké zvolit brambory a jakou ingrediencí salát ozvláštnit?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Ke kořenům české gastronomie: Robert Loose. Chcete vědět, který národ vaří jako pejsek s…
Hovory
-
Avokádo, toto poněkud neobvyklé ovoce, zdomácnělo na českém jídelníčku celkem nedávno. Jeho…
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jak a co se dříve jedlo na Chebsku? A jak vypadala tradiční chebská kuchyně? Nad tímto tématem…
Špalíček
-
Ve vlastní šťávě: Motá vám italština v kuchyni hlavu?
Ve vlastní šťávě
-
Nejlepší škvarky jsou z trouby. Jednodušeji už to nejde
Radioporadna
-
Příprava česneku na sadbu
Káva o čtvrté
-
Sníst při čekání na jídlo v restauraci pečivo připravené na stole? Velký český nešvar
Návod na etiketu
-
Obliba dýní v českých kuchyních roste. Šéfkuchař z Větruše nabízí pár svých oblíbených receptů
Host Dopoledního expresu