Dva na Dvojce
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce

Dvojka
Bramborový salát se smaženým kaprem dnes platí za tradiční český štědrovečerní pokrm. Nebylo tomu ale tak vždycky. Ještě před druhou světovou válkou byla sváteční tabule mnohem pestřejší. Jak se bramborový salát dostal na náš stůl? Jak ho připravit v klasické verzi? Jaké zvolit brambory a jakou ingrediencí salát ozvláštnit?
Jiří Holoubek, Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Češi vysočinu milují. Jak dopadl oblíbený salám podle dTestu?
Dva na Dvojce
-
Kanál Dunaj-Odra-Labe stále hrozí a mohl by zdevastovat velké území ČR, upozorňuje aktivista Skalský
Hovory
-
Host: Martin Krafl, kulturní manažer a novinář
Noční Mikrofórum
-
Sicílie (největší středomořský ostrov), Messinská úžina, Taormina (nejvyhlášenější sicilské…
Cesty
-
Kuřecí stehno za žádných okolností neberte nikdy do ruky, radí mistr etikety Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Daniel Kroupa: Ústava České republiky oslaví 30 let
Názory a argumenty
-
Zvon musí mít měkké srdce. V dobré péči se pak může dožít i tisíce let, líčí zvonař Michal Votruba
Dopolední host
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
Starosta Buřt: Krušné hory jsou bohaté a přitahují podnikavce, kteří se na nich chtějí přiživit
Natura
-
Silvestr s bublinkami? Kvalitní sekty poznáte i podle ceny
Radioporadna