Zaostřeno
Češi jedí málo ryb, trumfnou nás už i Slováci, tvrdí odborník
Zaostřeno
Plus
„Češi jedí ryby málo, v sousedních zemích se rybího masa spotřebuje mnohem víc. I Slovensko je na prakticky dvojnásobku naší spotřeby. Německo, Rakousko jsou na tom ještě líp, protože v oficiálních číslech snědí zhruba 13 až 14 kilogramů ryb na hlavu a rok. Polsko je pak na tom podobně jako Německo,“ říká v pořadu Zaostřeno ředitel Ústavu akvakultury a ochrany vod Jihočeské univerzity Jan Kašpar. Je to paradox, protože Češi se rybníky a chovem ryb právem rádi chlubí.
Vít Pohanka
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kvalitní mořská ryba z mrazáku je lepší než pseudo čerstvá. Podmínkou je mrazit šokem
Radioporadna
-
V rybnících se lidé koupali. Dnes v nich kromě kapra nepřežije skoro nic
Podhoubí
-
Kapr, nebo mořská štika? Dostatek omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku
Věda Plus
-
Nechutná, ale pomáhá. Čím nám prospívá rybí tuk a z kterých ryb je nejlepší?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu
-
Limetková kari treska. Spojení hned tří úžasných chutí a barev na jednom prostřeném talíři
Vaříme s Habadějem
-
Důležitost ryb v našem jídelníčku neberte na lehkou váhu
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Je lepší treska jako rybí fileta nebo filé? A je třeba se bát přidané vody? Odpoví dTest
Dva na Dvojce
-
Německé biopotraviny: jako z babiččiny spíže
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jedna malá porce ryby dodá až polovinu potřebné dávky bílkovin a zdravé tuky pro srdce
Přírodní lékárna