Zelenina v supermarketu (ilustrační foto) | Nrd / Unsplash

Víte, kolik potravin vyhodí Češi za rok? Je to skoro milion tun. Například supermarkety musí posledních pět let nabídnout už neprodejné, ale přitom jedlé zboží potravinovým bankám. Ty od covidové krize pozorují, že zájem lidí o jejich pomoc roste.  A stoupá i množství darovaných potravin – hlavně pečiva, zeleniny a ovoce. Podle jakých kritérií supermarkety čerstvé potraviny vyřazují?
Jana Karasová

Všechny epizody

Radiožurnál

Více ze stanice
Seriál Radiožurnálu

Seriál Radiožurnálu

Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu. Zajímavá témata, reportáže z vašeho kraje, kulturních akcí i historie. Jednotlivé díly seriálů vysíláme během ranního, dopoledního, odpoledního, večerního i nočního a víkendového proudového vysílání. Všechny záznamy epizod najdete na webu.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu