Seriál Radiožurnálu
Radiožurnál
Víte, kolik potravin vyhodí Češi za rok? Je to skoro milion tun. Například supermarkety musí posledních pět let nabídnout už neprodejné, ale přitom jedlé zboží potravinovým bankám. Ty od covidové krize pozorují, že zájem lidí o jejich pomoc roste. A stoupá i množství darovaných potravin – hlavně pečiva, zeleniny a ovoce. Podle jakých kritérií supermarkety čerstvé potraviny vyřazují?
Jana Karasová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Adventní kalendář chutná dobře i po Vánocích. Zboží do potravinových bank se vozí i z Německa
Seriál Radiožurnálu
-
Jak neplýtvat v kuchyni potravinami
Co vás zajímá
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Ekonom Hindls: Ceny potravin v Evropě klesají. U nás se místo toho vede zákopová válka
Jak to vidí...
-
První samoobslužná prodejna s chovatelskými potřebami v Česku zahájila provoz v Týně nad Vltavou
Zprávy z jižních Čech
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Potravin je dost, ale kam s nimi, ptají se potravinové banky
Ranní Radiožurnál
-
Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie ČR
Dvacet minut Radiožurnálu