Věda Plus
Kapr, nebo mořská štika? Dostatek prospěšných omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku
Věda Plus
Plus
Po staletí u nás vánočnímu jídelníčku dominoval kapr, v posledních letech ho ale vytlačují dravé ryby a především lososi a ryby mořské. Jejich příznivci argumentují tím, že mořské ryby jsou zdravější, kritici ale namítají, že z ekologického hlediska mají mít přednost ryby domácí. „Býložravé nebo všežravé druhy ryb jsou lepší variantou než ty dováženého odněkud z druhého konce světa,“ zdůrazňuje Jan Freidinger z hnutí Greenpeace.
Lucie Vopálenská, Markéta Ševčíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nahraďte vepřové rybami a hubnutí půjde samo
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Jedna malá porce ryby dodá až polovinu potřebné dávky bílkovin a zdravé tuky pro srdce
Přírodní lékárna
-
Udělejte si svoje zavináče z cejnů, budete nadšeni receptem Jana Pištěláka z Pustiměře
Pochoutkový rok
-
Treska po katalánsku. Můžete ji podávat třeba s opečenou bagetou, posypanou tymiánem nebo bazalkou
Vaříme s Habadějem
-
Losos na bylinkách
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Jelec tloušť, kulinářsky nepříliš ceněná, ale zajímavá ryba, a pak zastávka u rybářské stráže
Máme rádi zvířata
-
Mezi odvětvími, která budou muset v letošním roce nejspíš zdražit své služby, je také chov ryb
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Proč se někteří živočichové dožívají sta let a jiní ne
Věda Plus
-
Dobrý rybář chytí rybu i tam, kde jiní tvrdí, že neberou
Příběhy z Vysočiny
-
I menší samice pomáhají udržovat stavy lovených ryb. Ukázal to výzkum u korálových útesů
Laboratoř