Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: V zajetí chuťových stereotypů
Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: V zajetí chuťových stereotypů
Radio Wave
Můj taťka tvrdíval, že dokáže rozeznat čichem osolenou a neosolenou vodu. Jako kuchaři mu tak čich výrazně pomáhal, stejně jako pomáhá mně ochutnávat jídlo a rozeznávat tak například kyselá jablka od sladkých, aniž bych do nich kousl, nebo zralá rajčata od nezralých i po tmě. Čich je s chutí spojen natolik úzce, že se dokonce vyskytují názory, že pokud ztratíte čich, ztrácíte zároveň chuť. Lidé pohybující se v moderním potravinářství si jsou samozřejmě dobře vědomi schopností lidských smyslů, a tak se pilně pracuje na tom, kterak je ošálit.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ve vlastní šťávě: Jablka
Ve vlastní šťávě
-
Štrůdl se švestkovou náplní
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Upadla vám při vaření ruka s kořením? Drobné katastrofy v kuchyni se dají jednoduše zachránit
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Petr Borkovec: Georgíny
Ranní úvaha
-
V Chorvatsku začala sezóna středozemských plodů a v Lastovu...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Nejlepší tvarohový nákyp s jablky jaký znáte, upekla Alena Furová podle 45 let starého receptu
Pochoutkový rok
-
Vyšperkujte chuť jahodové marmelády a přidejte do ní rebarboru, doporučují Babské rady
Babské rady
-
Na Vysočině se rozjíždí moštárny
Zprávy z Vysočiny