Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: Paprika je španělské zlato
Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: Paprika je španělské zlato
Radio Wave
Je podzim, 8. listopadu a v městečku Jarandilla de la Vera v provincii Cáceres ve španělské Extremaduře právě vyvrcholila sklizeň vyhlášené papriky z La Vera. Najít továrnu na zpracování místní papriky mi chvíli trvalo, ale stačilo jít v podstatě jenom za nosem. Vůně lehce uzené papriky se line přes dva bloky. Ulice Avenida de Doña Soledad Vega Ortiz číslo 40 – tady stojí úplně obyčejný bílý dům, který není ničím nápadný, snad jen právě intenzívní vůní mleté uzené papriky a taky skromným nápisem „továrna na zpracování papriky“ až někde u střechy.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Děsiví čerti krampusáci se na léto usadili v podzemí ledečského hradu. Mají tam i školu
Výlety
-
Explodiot Lukáš Matějíček: Jihoamerické dobrodružství...
Casablanca
-
Deska týdne: Mourn skládají písničky mezi psaním domácích úkolů
Deska týdne
-
Taneček pod hradní zříceninou
Seriál týdne pod Ještědem
-
Sangria, paella, jamón, gazpacho… Pavel Maurer přibližuje...
Glosa Pavla Maurera
-
Život s Indiány mi přinesl klid a pokoru, vypráví antropoložka Valterová
Host Radiožurnálu