Ve vlastní šťávě
Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Česko je země piva – hlavně toho plzeňského typu, ale každým rokem přibývají i desítky různě specializovaných minipivovarů. Vlastní pivní speciály vaří domácí nadšenci, restaurace, a také farmáři. Jedním z nich je Martin Novák, který si postupně k chovu krav založil pivovar a začal pro něj pěstovat vlastní chmel. Spolu jsme mluvili o tom, jak se doplňuje mléko a vaření piva, i o tom, proč dosud pivo zaváželi jen do blízkého okolí.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Východočeské výlety
-
České ležáky nemají konkurenci, myslí si nejlepší britský pivní sommeliér
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jsme národem pivařů. Je to dobře nebo špatně?
Radioporadna
-
Ve sklípku pod zámkem v Lobči si můžete založit vlastní vinotéku
Česko – země neznámá
-
Dokonalá chuťovka k pivu, to jsou zelné placky s tvarohem a škvarky Aleny Najnarové z Černíkova
Pochoutkový rok
-
Ve vlastní šťávě o francouzském cidru z Čech. „Chuťová výchova u nás se lepší,“ říká výrobce
Ve vlastní šťávě
-
Glosa Pavla Maurera
-
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus