Ve vlastní šťávě
Cukroví, které znázorňuje starobylou poezii i hrdiny anime seriálů. Seznamte se s wagaši
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Zatímco suši a rámen už Evropu dobyly, japonské zákusky wagaši se teprve pomalu dostávají na světla cukrářských pultů. Za jejich rostoucí popularitou stojí mimo jiné seriály a taky fakt, že jsou jednoduše krásné – nepřeslazené a svojí měkkou, lepkavou strukturou pro nás neobvyklé. Co wagaši symbolizuje, jsme probrali s Eliškou Konůpkovou, studentkou japanologie a tvůrkyní těchto dezertů.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Brambora nemusí být jen příloha, radí strakonický šéfkuchař Pavel Drdel
Ve vlastní šťávě
-
Výrobu cukrové vaty zdědil po prababičce. Z podobné rodiny má...
Křížem krajem
-
Mirabelky skvěle chutnají i léčí, neplést si je se špendlíky
Pochoutkový rok
-
Sladkosti s tradicí. Lomnické suchary se na severu Čech...
Česko – země neznámá
-
Co zůstává ztraceno v překladu, odpovídá historička umění a japanistka Čapková
Hovory
-
Květák v tempuře. Že nevíte o co se jedná? Vyzkoušejte náš recept a všichni u stolu budou nadšeni!
Vaříme s Habadějem
-
Suši, saké a tajfun
Okolo češtiny