Vaříme s Habadějem
Zapečené kysané zelí s klobásou. Vitamínová a energetická bomba vhodná do podzimních plískanic
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Kysané zelí je pravděpodobně nejstarší trvanlivou potravinou. Historie jeho výroby sahá až do čtvrtého století před Kristem. O jeho příznivých účincích dobře věděly naše praprababičky, které v mládí bosky udusávaly v kádích zelí určené ke kvašení. Někde se tímto způsobem zelná krouhanka šlape dodnes, i když s pomocí gumáků.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborovo - tvarohové kulaté knedlíky se slaninou a kysaným zelím. Klasika, která nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
Klobásy se zelenou paprikou podle Marie Úlehlové-Tilschové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Základem domácí výroby mýdla bývalo žluklé sádlo a popel. Hospodyňky ho doma měly celý sud
Příběhy z Vysočiny
-
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus
-
Omrzely vás brambory? Zkuste topinambury, chutnají výborně i syrové
Přírodní lékárna
-
Fermentací posuneme chuť surovin na další úroveň. Zužitkujeme skoro všechno, říká kuchař Erik Cehlár
Ve vlastní šťávě
-
Jsou malé, jejich chuť je ale výrazná a silná. Ve světě jim říkají mikrogreens, u nás mikrobylinky
Zprávy pro Královéhradecký kraj