Pro a proti

Politici musí umět dávat góly, říká Michopulos ke konci Langšádlové. Vyšší kvalitou je, když práci rozumí, nesouhlasí editor

Pro a proti

Politici musí umět dávat góly, říká Michopulos ke konci Langšádlové. Vyšší kvalitou je, když práci rozumí, nesouhlasí editor
Helena Langšádlová

Plus

„Neměla jsem lajky,“ tak Helena Langšádlová odůvodnila svoji rezignaci na ministerský post. Jak důležité je pro politika umět se mediálně prodat? „Pokud neumí dobře oslovovat veřejnost, politické partnery a komunikovat s politickými oponenty, je polovičním politikem,“ říká politický marketér Petros Michopulos. „Pro mě je ale stále vyšší kvalitou to, že člověk rozumí své práci,“ říká editor serveru Seznam Zprávy Jan Stránský.
Lukáš Matoška

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve funkci ministryně pro vědu, výzkum a inovace, protože jak sama řekla, neměl lajky. Jinými slovy nevěnovala se dostatečně prezentaci svojí práce.

  • Já jsem opravdu podcenila komunikaci. Mě to mrzí. Je to realita. Ona vědní politika není úplně jednoduchá disciplína.

  • V Langšádlová strávila ve vládě dvě a půl roku. Skutečně za tu dobu, jak se jí vyčítá, nebyla moc vidět a je správné, že odchází kvůli tomu, jak prezentovala výsledky svojí práce? Nebo by se působení ministryně či ministra mělo posuzovat spíš na základě jiných kritérií?

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají