Pochoutkový rok
Tradice svatomartinských hus zažívá v Česku renesanci
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
V posledních letech se husy zabydlely na svatomartinském menu. Lidé si rádi dopřejí kousek oblíbené pečínky, aniž by museli doma husu péct. Místa v restauracích bývají zamluvená už týdny dopředu a s husami je to jakbysmet.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Pochoutkový rok
-
450 až 600 korun letos dají zájemci za porci svatomartinské husy v některé z hradeckých restaurací
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Salmonelóza si v létě volno nebere. Právě naopak
Zdraví v cajku
-
Šváb chuťově není špatný, ale lidé u něj mají největší blok, říká Milan Václavík ze spolku Hmyz na talíři
Vařte s námi
-
Jak prožívaly první den nového roku naše babičky? Nedělalo se téměř nic
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
Apetýt: Perníčky Zdenky Hanzelkové z Libhoště
Apetýt
-
Nechybí (téměř) v žádné kuchyni. Jak se ale cibule objevila v českém jazyce?
Okolo češtiny