Natura
Káva je zátěž. Nejvíc ekologické je dávat si ji v kavárně, radí odborník
Natura
Plus
Káva zatěžuje životní prostředí hned několika způsoby. Na plantážích, kde se pěstuje, byly původně pralesy. Problém jsou obaly, v nichž se káva uchovává, i jednorázové kelímky nebo balené sušenky, které se k ní servírují. Kávové kapsle obvykle končí ve spalovnách nebo na skládkách. Recyklovat se teď budou v Praze.
Ondřej Čihák, Ondřej Novák
Premiéra: 2020-09-05
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Klimatické změny už zvyšují ceny kakaa, kávy i banánů. Budou farmáři pěstovat rýži bez vody?
Zaostřeno
-
Pesticidy mohou ovlivnit vývoj plodu i start rakoviny. Existuje cesta z jejich prokletí?
Natura
-
Kavárny, které jinde než v Praze nenajdete
Prahou křížem krážem
-
Ve vlastní šťávě: Kavárenské historky
Ve vlastní šťávě
-
Lokaj: Nejlepší káva je 7 až 10 dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“
Hovory
-
Tip Juliany Maškrtnice: Výběrovou kávu už si dáte i na Šumavě, zajděte do Kafe Rejnička
Tip
-
Zdravá zahrada, ekologické pěstování
Káva o čtvrté
-
Vědecké dobrodružství v Indii: Degustátorům projdou ročně pod rukama tisíce tun kávy
Vědecká dobrodružství
-
Káva s rodokmenem aneb Příběh brazilské kávy, která se do...
Dnešní Plus