Hovory

Nejlepší káva je sedm až deset dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“, vysvětluje majitel pražírny Lokaj

Hovory

Nejlepší káva je sedm až deset dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“, vysvětluje majitel pražírny Lokaj
Zdeněk Lokaj, bývalý novinář, který je teď už pět let pražičem a majitelem pražírny kávy

Plus

„Káva je semínko ovoce a důležitá je její čerstvost. I běžný konzument velmi snadno a velmi intenzivně pozná, jestli je čerstvě pražená, anebo jestli je to káva, která někde šest měsíců stála na policii supermarketu. Ale ani s tou čerstvostí se to nesmí přehánět,“ popisuje Zdeněk Lokaj, bývalý novinář, který je teď už pět let pražičem a majitelem pražírny kávy.
David Šťáhlavský

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dnešní Hovory věnujeme samozřejmě všem vám posluchačům plusu, ale zvláště ještě milovníkům nápoje, který podle mé babičky musí být horký jako peklo a sladký jako láska. Co si o tom pořekadla myslí můj dnešní host, majitel pražírny Zdeněk Lokaj? Poslechněte si sami. Hezký poslech třeba i se šálkem kávy přeje David Šťáhlavský.

  • No a Zdeněk Lokaj ve studiu. Známe se dlouho profesně ze společné novinářském minulosti, takže takže si budeme tykat a začnou právě tím tou novinářskou tvoji kariéru, novou etapou kariéry. Jak na ní vzpomínáš?

  • V dobrém. Byla to byla, byla to skvělá léta. Já jsem vlastně novinařinu nikdy úplně na hřebík nepověsil. Pořád pokud někam jedu do nějaké zajímavé destinace, tak napíšu reportáž, článek čas od času pro National Geographic nebo nějaké jiné zajímavé médium.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají