Hovory

Nejlepší káva je sedm až deset dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“, vysvětluje majitel pražírny Lokaj

Hovory

Nejlepší káva je sedm až deset dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“, vysvětluje majitel pražírny Lokaj
Zdeněk Lokaj, bývalý novinář, který je teď už pět let pražičem a majitelem pražírny kávy

Plus

„Káva je semínko ovoce a důležitá je její čerstvost. I běžný konzument velmi snadno a velmi intenzivně pozná, jestli je čerstvě pražená, anebo jestli je to káva, která někde šest měsíců stála na policii supermarketu. Ale ani s tou čerstvostí se to nesmí přehánět,“ popisuje Zdeněk Lokaj, bývalý novinář, který je teď už pět let pražičem a majitelem pražírny kávy.
David Šťáhlavský

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu