Host Radiožurnálu

I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina

Host Radiožurnálu

I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Glazovaný vepřový bůček s kořením pěti vůní a šťouchané brambory s medvědím česnekem

Radiožurnál

Máte jasno v tom, co jsou to éčka nebo betaglukany? Hana Střítecká je ředitelkou spolku FÉR potravina a zná naše jídlo z pohledu chemie. Abychom ale jedli zdravě, tak hned nemusíme být odborníci. „Člověk nemusí být chemik na to, aby pochopil, že potřebuju-li růst svaly, tak potřebuju bílkovinu,“ vysvětluje. Neměli bychom se na talíř dívat také z pohledu chemické továrny, kterou je naše tělo? Jak může pomoci znalost chemie ve zdravé výživě?
Patricie Strouhalová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dobrý den. Tím hostem je doktorka Hana Střítecká. Jednak je to chemický technolog a také je to ředitelka spolku Fér potravina a pracuje na ústavu preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Pěkně.

  • Vítám. Dobrý den. Děkuji za pozvání. Dobrý den.

  • Proč jste si vlastně na VŠ chemicko-technologické vybrala obor?

Více z pořadu