Zápisník zahraničních zpravodajů

Žlutý, mladý, měkký, jemný, zelený. V Goudě si hrají se stářím i barvami, cílem je vždy skvělý sýr

Zápisník zahraničních zpravodajů

Žlutý, mladý, měkký, jemný, zelený. V Goudě si hrají se stářím i barvami, cílem je vždy skvělý sýr
Gouda na sto způsobů – mladá, uleželá, zralá nebo s bylinkami

Radiožurnál

Pod označením gouda si většina z nás představí sýr žluťoučké barvy s jemnou chutí i vůní. Méně z nás už asi ví, že tento typ sýra pochází z města, kde se zrodil. Gouda je malebné sedmdesátitisícové město ve středním Nizozemsku. A na místním tradičním trhu mají sýrová kola jako od vozu. Není přitom pravidlem, že sýr musí být vždy jen žlutý.
Pavel Novák

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají