Zápisník zahraničních zpravodajů
Žlutý, mladý, měkký, jemný, zelený. V Goudě si hrají se stářím i barvami, cílem je vždy skvělý sýr
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Pod označením gouda si většina z nás představí sýr žluťoučké barvy s jemnou chutí i vůní. Méně z nás už asi ví, že tento typ sýra pochází z města, kde se zrodil. Gouda je malebné sedmdesátitisícové město ve středním Nizozemsku. A na místním tradičním trhu mají sýrová kola jako od vozu. Není přitom pravidlem, že sýr musí být vždy jen žlutý.
Pavel Novák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jídlo má perspektivu. A sýry obzvlášť, vědí v Alkmaaru
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Zachraňte chuť parmazánu! Produkci kvalitního sýra komplikují klimatické změny i evropská pravidla
Reportáže Radiožurnálu
-
Čerstvá mozzarella je chuťový orgasmus, který bychom si měli...
Glosa Pavla Maurera
-
Pardubický perníkář má na vánoční várku zaděláno od léta. Která ingredience nesmí chybět?
Radioporadna
-
Eidam si v testu vedl skvěle. V obsahu bílkovin může dokonce konkurovat proteinovým tyčinkám
Dva na Dvojce
-
Vydejte se cestou zlatokopů v Amálině údolí u Kašperských Hor
Česko – země neznámá
-
Tatarku bychom nejraději pily brčkem, říkají autorky blogu o smaženém sýru
Ve vlastní šťávě
-
Bešamel
Slovo nad zlato
-
Dumpster diver Petr vylovil i vyhozenou plachetnici
On Air
-
Proč do těsta nikdy nesmíte sníh z bílků došlehat, vysvětluje cukrář Josef Maršálek
Pochoutkový rok