Radioporadna
Pardubický perníkář má na vánoční várku zaděláno od léta. Která ingredience nesmí chybět?
Radioporadna
Pardubice
„Ve Francii zraje sýr, u nás těsto,“ vysvětluje pardubický král perníků Pavel Janoš a doporučuje přidat do perníkového těsta speciální surovinu, kterou je meruňkový džem. Ten těsto krásně obarví do zlatavé barvy a dodá mu ten správný nádech. Kromě toho se ale pořádné těsto neobejde ani bez mouky, vajec, másla, koření a medu.
Jitka Slezáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rebarbora: Je skvělá při přípravě slaných jídel a chuťovek
Na vidličce Romana Pauluse
-
Dokonalé vánoční perníčky s rumovou polevou od Josefa Maršálka
Pochoutkový rok
-
Žlutý, mladý, měkký, jemný, zelený. V Goudě si hrají se stářím i barvami, cílem je vždy skvělý sýr
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Pochoutky s šéfkuchařem Café Savoy Romanem Frenclem
Pochoutky na talíři
-
Italové mají pizzu, Francouzi palačinky, které berou hodně vážně. Výborné jsou se zeleninovou náplní
Vaříme s Habadějem
-
Recepty, na které se posluchači Kuchařského čarování často ptají
Kuchařské čarování
-
Krádež proslulého Saint Nectaire připravila francouzskou...
Dopolední Radiožurnál
-
Fondue jsou ve Švýcarsku společenskou záležitostí. Nesmí se...
Glosa Pavla Maurera
-
Hořčice: Proč ji miluje celý svět?
Abeceda potravin