Zápisník zahraničních zpravodajů

Haličská kuchyně přežila války a změny hranic na ukrajinském venkově. Oživit se ji teď snaží v jedné restauraci ve Lvově

Zápisník zahraničních zpravodajů

Haličská kuchyně přežila války a změny hranic na ukrajinském venkově. Oživit se ji teď snaží v jedné restauraci ve Lvově
K přípravě tradičních receptů potřebuje šéfkuchařka Marija nejen původní recept a správné suroviny, ale také kuchařskou zručnost

Radiožurnál

Kukuřičná kaše a pivo na první pohled asi nezní jako právě lákavá kombinace. Na západě Ukrajiny vás ale přesvědčí o opaku. Slaná polenta je základem pro pravý haličský banoš – jednoduché, syté jídlo s houbami a brynzou, které se k pivu hodí skvěle. Oživit kuchyni haličských babiček se pokoušejí v restauraci ve Lvově. A vaří si k tomu i vlastní pivo.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají