Zprávy z jižní Moravy
„Nejtěžší byl guláš. A proč chtějí Češi pěnu v pivu?“ překvapilo ukrajinskou provozovatelku restaurace na Špilberku
Zprávy z jižní Moravy
„Nejtěžší byl guláš. A proč chtějí Češi pěnu v pivu?“ překvapilo ukrajinskou provozovatelku restaurace na Špilberku
![Dana Navrodska na Špilberku](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/c0754444c21b42b812d21bd0046dea9e.jpg?h=a9e166d7&itok=fLRsKjYS)
Brno
Všichni jim říkali, že se v restauraci na hradě neuživí a přes zimu zkrachují. Ukrajinky z Kyjeva se ale nevzdaly a na brněnském Špilberku nastupují už do druhé turistické sezóny. Zkušenosti nabraly v kavárnách v hlavním městě Ukrajiny, odkud utekly před válkou. Turisty v Brně teď lákají na východoevropské speciality, naučily se ovšem vařit i česká jídla.
Tomáš Kremr