Zprávy z jižní Moravy

„Nejtěžší byl guláš. A proč chtějí Češi pěnu v pivu?“ překvapilo ukrajinskou provozovatelku restaurace na Špilberku

Zprávy z jižní Moravy

„Nejtěžší byl guláš. A proč chtějí Češi pěnu v pivu?“ překvapilo ukrajinskou provozovatelku restaurace na Špilberku
Dana Navrodska na Špilberku

Brno

Všichni jim říkali, že se v restauraci na hradě neuživí a přes zimu zkrachují. Ukrajinky z Kyjeva se ale nevzdaly a na brněnském Špilberku nastupují už do druhé turistické sezóny. Zkušenosti nabraly v kavárnách v hlavním městě Ukrajiny, odkud utekly před válkou. Turisty v Brně teď lákají na východoevropské speciality, naučily se ovšem vařit i česká jídla.
Tomáš Kremr

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají