Zprávy z jižní Moravy
„Nejtěžší byl guláš. A proč chtějí Češi pěnu v pivu?“ překvapilo ukrajinskou provozovatelku restaurace na Špilberku
Zprávy z jižní Moravy
Brno
Všichni jim říkali, že se v restauraci na hradě neuživí a přes zimu zkrachují. Ukrajinky z Kyjeva se ale nevzdaly a na brněnském Špilberku nastupují už do druhé turistické sezóny. Zkušenosti nabraly v kavárnách v hlavním městě Ukrajiny, odkud utekly před válkou. Turisty v Brně teď lákají na východoevropské speciality, naučily se ovšem vařit i česká jídla.
Tomáš Kremr
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Část uprchlíků z Ukrajiny stráví zimu v objektech, které nejsou vhodné pro celoroční ubytování
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Karel Michal: Krok stranou
Četba na pokračování
-
Kastelán zámku Český Krumlov: Covid změnil smýšlení o turismu. Směřujeme teď od kvantity ke kvalitě
Souvislosti Plus
-
Do Estonska odcházejí proruští Ukrajinci i protirežimní Rusové, popisuje bývalá zpravodajka v Moskvě
Interview Plus
-
Dojde v klubovně České rodiny na lidovky? Na předměstí Oděsy...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Ústřice a Senegal, to jde k sobě
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Martin Fendrych: Skepse nad Ukrajinou? Proti ní stojí vůle ke svobodě
Názory a argumenty
-
Genocida hladem – sovětské prostředky ke zlomení Ukrajiny
Historie Plus
-
Šedivý: Rusové nedělají rozdíl mezi civilním a vojenským cílem. Ukrajinci ano, to je znevýhodňuje
Téma dne
-
Jak se teď žije v Rusku? Lidé ze Západu popisují Moskvu jako unavené město
Svět ve 20 minutách