Hovory
Pivo se má vychutnávat, ne popíjet, tvrdí bývalý novinář Drahoňovský
Hovory
„Chmel je nedílnou součástí výroby jakéhokoli piva, ale říká se o něm, že je to takové koření. A stejně jako u některých jídel použijete špetku koření, jen proto, abychom doplnili chuťový vjem, tak jsou i jídla na koření zcela založená. Tak nějak by se laicky dal popsat rozdíl mezi jednotlivými pivními kulturami,“ říká manažer řemeslných piv a pivních speciálů Prazdroje Tomáš Drahoňovský.
Naděžda Hávová
Přepis epizody
-
Po letech odešel z prestižního postu moderátora ČT. Přišel o vlasy kvůli alopecii přišel o vousy, obočí i řasy a nakonec začal pracovat v pivovaru. O své nemoci už toho řekl dost a navíc mě prosil, aby to nebylo jediné téma našeho dnešního rozhovoru. A protože se Češi pasují do národa pivařů, tak si myslím, že bude fajn, když se následující minuty budou točit hlavně okolo piva. Mám pivo rád, a tak proč ne. Ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.
-
A zdravím také manažer a řemeslných piv a pivních speciálů Prazdroje. Tomáše draho.
-
Toho. Vítejte Tomáši. Dobrý den. Dobrý den. Ano. Tak já si pořád říkám, že mluvit o pivu je lepší než o nemocech, ne?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rostou ve vlhkém sklepě, ale restaurace za ně platí stovky...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Ve vlastní šťávě o francouzském cidru z Čech. „Chuťová výchova u nás se lepší,“ říká výrobce
Ve vlastní šťávě
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Domácí vaření piva vyžaduje čas a toleranci ostatních členů...
On Air
-
Slané makové čtverečky Jany Prudičové
Pochoutkový rok
-
Pivní sommeliérka Marcela Titzlová: Zkouší se různé druhy ovoce, zeleniny, houby či rajčata
Blízká setkání
-
Východočeské výlety
-
Jsme národem pivařů. Je to dobře nebo špatně?
Radioporadna
-
Glosa Pavla Maurera