Hovory

Pivo se má vychutnávat, ne popíjet, tvrdí bývalý novinář Drahoňovský

Hovory

Pivo se má vychutnávat, ne popíjet, tvrdí bývalý novinář Drahoňovský
Tomáš Drahoňovský

Plus

„Chmel je nedílnou součástí výroby jakéhokoli piva, ale říká se o něm, že je to takové koření. A stejně jako u některých jídel použijete špetku koření, jen proto, abychom doplnili chuťový vjem, tak jsou i jídla na koření zcela založená. Tak nějak by se laicky dal popsat rozdíl mezi jednotlivými pivními kulturami,“ říká manažer řemeslných piv a pivních speciálů Prazdroje Tomáš Drahoňovský.
Naděžda Hávová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Po letech odešel z prestižního postu moderátora ČT. Přišel o vlasy kvůli alopecii přišel o vousy, obočí i řasy a nakonec začal pracovat v pivovaru. O své nemoci už toho řekl dost a navíc mě prosil, aby to nebylo jediné téma našeho dnešního rozhovoru. A protože se Češi pasují do národa pivařů, tak si myslím, že bude fajn, když se následující minuty budou točit hlavně okolo piva. Mám pivo rád, a tak proč ne. Ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.

  • A zdravím také manažer a řemeslných piv a pivních speciálů Prazdroje. Tomáše draho.

  • Toho. Vítejte Tomáši. Dobrý den. Dobrý den. Ano. Tak já si pořád říkám, že mluvit o pivu je lepší než o nemocech, ne?

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají