Eliška Selinger a Pavla Hubálková | Foto: Kateřina Dvořáková, Český rozhlas

Že by svíčková k obědu mohla být někdy lepší volbou než salát? „Lidé se často zaměřují na nepodstatné drobnosti, ale to hlavní jim uniká,“ říká Eliška Selinger. „Stačí pamatovat na jednoduchá pravidla jako jíst dostatek ovoce a zeleniny a omezit tuky, cukry a průmyslově zpracované potraviny.“ Jíst zdravě může být chutné, rychlé a levné. „Lidé často jen neví, jaké potraviny zvolit a jak je upravit.“ Klíčem jsou podle ní školní jídelny, kde se vytvářejí stravovací návyky.
Pavla Hubálková

Nejposlouchanější

Žárovky

Žárovky

Přemýšlíte někdy o budoucnosti? Jak se promění medicína, co za nás bude dělat umělá inteligence, jak zvládneme klimatickou změnu a energetickou krizi? Jak se v tom všem vyznat? V Žárovkách si povídáme s mladými vědci a vědkyněmi, kteří mění svět. Probíráme jejich výzkumy, směřování oborů, ale i jejich osobní motivace a sny. Zkrátka, že mají vědu jako vášeň. Pořadem vás provázejí vědci a popularizátoři vědy Pavla Hubálková a Jan Lukačevič. 

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu