Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: Čím o Vánocích nahradit kapra a být pořád „tradiční“?
Ve vlastní šťávě
Ve vlastní šťávě: Čím o Vánocích nahradit kapra a být pořád „tradiční“?
Radio Wave
Ruku na srdce, i když osobně jsem nikdy neměl problém dát si kapra kdykoliv v průběhu roku, vždycky mě fascinoval fenomén vánočních masakrů, kdy i lidé, kteří si na kaprovi nijak zvlášť nepochutnají, cítí kolem Vánoc svrbění vyběhnout do ulic a nechat si nějakého šupináče praštit a podříznout. Když se této poměrně mladé tradici podíváme na zoubek, zjistíme, že vánoční kapr v podobě, jak je znám dnes, se na stolech prostých Čechů objevuje až od 20. let 20. století.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Předvánoční bilance
Fouskův svět
-
Eva Kadlčáková: Vánoční láska
Fejetony Evy Kadlčákové
-
Lidé si o vánočních svátcích vzpomenou i na zvířata. Jak to vypadá v jednom útulku na Trutnovsku?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Českolipští strážníci pomohli rodině v nouzi
Krimipříběhy z kraje pod Ještědem
-
Silvestr a petardy aneb poslední den v roce optikou bohemisty
Okolo češtiny
-
Prolomit vlny: Vánoce bez pozlátka
Prolomit vlny
-
Daniel Kroupa: Šťastný nový rok
Názory a argumenty