Vaříme s Habadějem
Kotlety plněné kysaným zelím. V zimním období si dopřejme vydatné jídlo a zužitkujme dary přírody
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Vyzkoušejte s námi kotlety plněné kysaným zelím. To je pravděpodobně nejstarší trvanlivou potravinou. Historie jeho výroby sahá až do čtvrtého století před Kristem. A k němu kotleta, z francouzského côtelette, tedy „žebírko“. To původem z francouzského côte, resp. latinského costa, tedy „bok“ či „žebro“.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborovo - tvarohové kulaté knedlíky se slaninou a kysaným zelím. Klasika, která nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
-
Mangold s vaječnou náplní
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka
Kuchařské čarování
-
Jsme kmínovou velmocí, připomíná Pavel Maurer. Malá hnědá...
Glosa Pavla Maurera
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
1168. schůzka: Posezení u stolu. A jaké dobroty byly na něm....
Toulky českou minulostí
-
Fermentací posuneme chuť surovin na další úroveň. Zužitkujeme skoro všechno, říká kuchař Erik Cehlár
Ve vlastní šťávě
-
Jsou to „jen“ brambory
Téma Plus
-
Stříbro mohli těžit v Příbrami možná už Keltové. Opravdový boom nastal až v 19. století
Příběhy pokladů