Pochoutkový rok
Slavné paštice Májka už je skoro 60 let a vzorem se pro ni staly oblíbené maďarské pochoutky
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
„V přepočtu na 80gramové konzervy by to bylo skoro milion konzerv paštiky Májka. Takové množství, tedy neuvěřitelných 70 tun paštiky, se vyexpedovalo během prvního měsíce ze Slováckých konzerváren, kde se začala v roce 1966 vyrábět,“ říká historik Slováckého muzea v Uherském Hradišti Pavel Portl. Májka se rychle rozšířila po celém Československu a později vyvážela i do různých koutů světa.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Křupavé bramboráky s uzeným podle Patrika Rozehnala
Pochoutkový rok
-
V Kopřivnici dokončují nové muzeum nákladních automobilů Tatra
Křížem krajem
-
FOTOGALERIE: Srpnové události roku 1968
100 let Ústí nad Labem
-
V bývalé textilce ve Velkých Hamrech jsou k vidění auta z dob...
Česko – země neznámá
-
113. schůzka: Příběh Oldřicha, Čecha z Portu Naonis
Toulky českou minulostí
-
Dva muži, dvě motorky a 5,5 tisíce kilometrů. Otec a syn jedou napříč USA, aby zvedli mladé z gauče
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Nová expozice. Muzeum Chalupění v Radči se spojilo s Vojenským muzeem z Malých Svatoňovic
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Co zachytily národopisné sběry řídícího učitele Františka Rádla z Dýšiny z roku 1894?
Špalíček
-
Jiří Křížek: ředitel Severočeského muzea v Liberci
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Loupež v Poštovním muzeu aneb Kdo ukradl modrého Merkura?
Historie českého zločinu